Καρδιολογία

H Alphavet σε συνεργασία με την διπλωματούχο του κολλεγίου καρδιολογίας ECVIM-CA Federica Marchessoti εγκαινιάζει εξειδικευμένο τμήμα καρδιολογίας.

Ο καρδιολογικός έλεγχος περιλαμβάνει λήψη πλήρους ιστορικού, ακτινολογικό έλεγχο της θωρακικής κοιλότητας, αξονική καρδιοαγγειογραφία, υπερηχοτομογραφία καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφημα ή και Holter.

H εξειδικευμένη καρδιολόγος τις ημέρες που βρίσκεται εκτός δομής, εκτιμά απομακρυσμένα τις εξετάσεις και σε συνεργασία με τον παραπέμποντα κτηνίατρο προσαρμόζει το θεραπευτικό πρωτόκολλο και ρυθμίζει το πλάνο παρακολούθησης του ασθενή.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Federica Marchesotti

H Federica αποφοίτησε από την κτηνιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνο το 2010. Ξεκίνησε την εκπαίδευση της στην καρδιολογία στην Clinica Veterinaria Gran Sasso (Milan, Italy).

Το 2014 ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα ειδικότητας ECVIM-CA (Καρδιολογία) στο Anicura Istituto Veterinario της Novara, υπό την επίβλεψη του Dr Oriol Domenech (Dipl. ECVIM-CA) και το 2021 απέκτησε το δίπλωμα της στην καρδιολογία ECVIM-CA. Εργασίες της έχουν εκδοθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.