<< πίσω

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κτηνίατρος DVM, PhD, Dip ECVDI

Ο Ιωάννης αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας το 2007.

Το 2010 ολοκλήρωσε διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην απεικονιστική των ζών συντροφιάς στο πανεπιστήμιο της Bologna, Ιταλία. Σε αυτό το διάστημα εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό και διάγνωση στην ακτινολογία, υπερηχογραφία, αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία και ακτινοσκόπηση.

Το 2010 ξεκίνησε την διδακτορική διατριβή στο τμήμα της ακτινοδιαγνωστικής στο πανεπιστήμιο της Bologna, Ιταλία καθοδηγούμενος από τον καθηγητή τον Mario Cipone και την καθηγήτρια Alessia Diana.

Το 2011 επισκέφτηκε για βραχεία εκπαίδευση το τμήμα της ακτινοδιαγνωστικής του πανεπιστημίου του Montreal, Καναδά υπό την επίβλεψη του καθηγητή Marc-Andre d’Anjou.

Το 2013 υποστήριξε την διδακτορική διατριβή με θέμα την ανατομική μελέτη των ανατομικών στοιχείων της θωρακικής κοιλότητας της γάτας με αξονική αγγειογραφία.

Από το 2011 εργάζεται στο ακτινοδιαγνωστικό κέντρο Alphavet όπου από το 2018 έχει ιδρύσει θέσεις μετεκπαίδευσης.

Το 2016 ξεκίνησε περαιτέρω μετεκπαίδευση στην ακτινοδιαγνωστική και αποτελεί εκπαιδευόμενο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ακτινοδιαγνωστικής (ECVDI). Παράλληλα με την μετεκπαίδευση εργάζεται στην κτηνιατρική κλινική Istituto Veterinario di Novara στην Ιταλία υπό την επίβλεψη του Edoardo Auriemma, διπλωματούχου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ακτινοδιαγνωστικής.

To 2020 με επιτυχία ολοκλήρωσε την εκπαίδευση και τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ακτινοδιαγνωστικής (ECVDI) και ορκίστηκε ως Διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ακτινοδιαγνωστικής (DipECVDI).

Από το 2020 αναγνωρίστηκε ως εξειδικευμένος ακτινολόγος και αποτελεί μέλος του EBVS.

Συμμετέχει σαν ερευνητής και ομιλητής σε πολλά επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.