Ψηφιακή Ακτινογραφία

Η ψηφιακή ακτινογραφία με τη χρήση συστημάτων ψηφιοποίησης (CR ή DR) είναι μια σχετικά νέα μέθοδος στο χώρο της κτηνιατρικής ακτινολογίας. Τα DR  είναι μηχανήματα που ακτινοβολούν το ζώο και χωρίς τη μεσολάβηση πλάκας η εικόνα εμφανίζεται άμεσα στον υπολογιστή. Η εξέταση με  CR διενεργείται σε ένα συμβατικό μηχάνημα κλασσικής ακτινολογίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως η συμβατική ακτινογραφία, αλλά αντι για φιλμ χρησιμοποιούνται ειδικές πλάκες (imaging plates), οι οποίες αφού ακτινοβοληθούν, εισάγονται στο μηχάνημα ψηφιοποίησης (CR) και προβάλλονται στον οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η ψηφιακή πλέον εικόνα μπορεί να διορθωθεί, να μεγεθυνθεί, να υποστεί επεξεργασία, να εκτυπωθεί και να αποθηκευτεί. Παράλληλα μπορούμε να επιτύχουμε σημαντική μείωση της δόσης ακτινοβολίας στο ζώο.

Πλεονεκτήματα:

Στην Alphavet  δίδεται μεγάλη έμφαση στην ορθή τοποθέτηση του ζώου, λήψη καθώς και γνωμάτευση των ακτινογραφιών, η οποία διαδικασία γίνεται από εξειδικευμένο κτηνίατρο ακτινολόγο και κτηνίατρο ορθοπαιδικό.

Για το ραντεβού και οδηγίες για την προετοιμασία του ζώου πριν την εξέταση επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2106201459